Det lille kapellet ble en katedral

Å fylle kapell på Raustad i Kvinesdal skal ikke mye til.  Det lille kapellet til Kenneth Trælandshei rommer rundt 55 personer. Med to forestillinger fikk drøyt 100 publikummere med seg en konsert med det ypperste Sørlandet kan by på av klassisk sang.

Av TOR MAGNE GAUSDAL

Benedikte Sofie Ribe, Silvia Moi og Nils Harald Sødal gjorde det . lille kapellet om til en katedral lørdag 7. januar. Med sangprestasjoner på aller øverste hylle står de to sopranenes stemmer godt til hverandre.  Godt og profesjonelt akkompagnert av Nils Harald Sødal kunne de tre kunstnerne sende et overbegeistret publikum ut i den milde januarkvelden.

Gjensidig energi

Med musikals energi og humor ble konserten en god opplevelse og start på konsertsesongen for de som var så heldige å få med seg denne perlen av en konsert.

-For et publikum dere er.  Som kunstnere håper vi å kunne formidle noe energi til dere som sitter i salen.  Men det er sannelig like viktig for oss at vi kjenner energien tilbake, sa Ribe.

Til Agder etter konserten sa alle tre at det var et svært godt publikum. 

-Vi merker stor forskjell på publikum.  I kveld var det spesielt godt å kjenne på den gjensidige energien mellom oss og publikum. Det var sykt gøy å synge her, sa Ribe til Agder.

Begeistringen var definitivt gjensidig.

Intimt og vakkert

Publikum fikk høre kjente partier fra store operaer og operetter fra ulike tidsperioder, men også fra moderne musikaler.

Humor var også en viktig ingrediens i konserten.

Silvia gjorde sin egenskrevne parodi på «Stjernekamp» der flere av våre mest kjente musikere fikk en liten dose.

-Jeg elsker stjernekamp og har fått med meg alle sesongene før hun ikledd «TIX-pannebånd», caps og rappet det beste hun kunne.

Sødal kom tilsynelatende spontant på at Kvinesdalsangen burde synges, noe publikum selvfølgelig satte pris på. Det ble forøvrig med bare ett vers.

Kapellet innbyr til at konserten ble både intim og vakker.

Tjener ikke en krone

Kenneth Trælandshei har arrangert mange konserter med kjente og ukjente artister i sitt lille private kapell opp gjennom årene.

-Jeg gjør det fordi jeg har glede av å kunne formidle musikkultur i kapellet. Men det skal ikke være noe stress, bare hygge for meg. Derfor får kunstnere og artister hele overskuddet.  Selv tjener jeg ikke en krone på det, kunne Trælandshei fortelle til Agder.

Trælandshei fortalte til Agder at han har dialog med flere kjente artister. Hvem det er ville han ikke ut med.

Det er imidlertid grunn til å anta at man skal være særdeles tidlig ute med å få seg billett neste gang Trælandshei skal arrangerer konsert i kapellet.

Årets første konsert ble i alle fall en opplevelse av de helt sjeldne som folk vil leve lenge på.